22-12-04

Vervolg 'Feminisme'

Ok, even herlezen  wat ik tot nu allemaal geschreven heb...
Goed dit is dan gebeurd.
 
Ik zat gisteren naar VIJFTV te kijken en er is altijd een bepaald programma (sorry maar de exacte naam van dit programma ken ik niet) net voor de serie Sex in the City. Het is met een bruine madame. Haar naam ken ik niet. Ik weet dat ze ooit miss België is geweest, maar meer weet ik niet over dat mens. (ik kijk niet veel naar nederlandse tv) Ze had een intervieuw met Roos van Acker. Ze hebben het over haar reizen/programma's gehad, en hoe lastig het is om enkele maanden in een andere cultuur te vertoeven.
Waar ik eigenlijk naartoe wil is het volgende. Die bruine madame bleef maar doordrammen over het feit dat Roos geen vriend had, dat ze niet in een relatie zat. Als je veel reist, dan kan je toch moeilijk in een relatie zitten? Is het dan ZOOOOO belangrijk dat je een relatie MOET hebben?? Wat is dat toch met die mensen.
Als je 30 bent, en je bent nog vrijgezel word je onmiddellijk bestempeld dat je lesbisch bent. Euhm, zijn de mensen de dag van vandaag echt dom?? Als een man vrijgezel is, is het omdat hij dat gekozen heeft, als een vrouw vrijgezel is, is het omdat zij aan geen man kan geraken.
Zeg nu eerlijk, wat klopt er niet in die zin...
Ik ben 25 en ook nog vrijgezel, BEWUST vrijgezel. Ik heb hier en daar wel flirts, maar om een vaste relatie te beginnen, neen. Aller, nu nog niet. Ik wil me nu nog niet binden. Ik ben al zolang vrijgezel dat ik er toch nog even wil van profiteren. Ik bedoel gewoon, ik doe wat ik wil, ik ga waar ik wil. Ik neem verlof wanneer ik wil. GEEN VERPLICHTINGEN.
Dat is ook niet altijd goed, want ik ben bezig mijn teritorium aan het afbakenen. Voorlopig is dit wel ok.
Hebben jullie dat ook na het nieuwjaar als iedereen je een gelukkig nieuwjaar wenst en je bent nog vrijgezel zeggen ze altijd 'en een goed lief dit jaar?' . Ik haat dat. Als ik perse een lief wil, zal ik er zeker een vinden. Dan kijken ze naar jou met puppy oogjes 'ocharme ze is nog vrijgezel'. EN DAN????
Ik ben een vrouw van de 21ste eeuw, ik hoef in geen relatie te zitten. En om eerlijk te zijn, nu wil ik toch geen relatie.
Ik ben geen beauty, een gewoon meiske. Want de mannen die dit gaan lezen gaan waarschijnlijk zeggen 'och ze is toch oerlelijk en vet enz.' Zoals ik dus zei ik ben geen beauty maar een alledaagse vrouw. Gewoon dus. Het stoord me niet meer wat de mensen van mij zeggen, ik heb goede vrienden die me aanvaarden zoals ik ben. En basta, dat is meer dan genoeg voor mij.
 
Feit: wisten jullie dat in de jaren 60 wanneer een getrouwde vrouw een eigen rekening wou openen, dat dat toen niet kon?! Een collega vertelde me dat in de jaren 60 een vrouw die haar eigen rekening wou, dat haar man mee moest tekenen. Als getrouwde vrouw mocht je dus niet alleen een rekening openen, uw man moest meetekenen. SCHANDALIG! Kun je je dat voorstellen dat dit de dag van vandaag nog zo zou gebeuren? Ik niet hoor.
 
Dit was weer een hele boterham. Misschien dat ik vandaag nog een vervolg zal schrijven maar dat weet ik nu nog. Anders zal het tot een dezer dagen zijn.
 
Groetjes

09:28 Gepost door Cindy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.