22-12-04

Vrouwelijke kippetjes

Lang geleden in het koninkrijk van het gevogelte:

      Op een dag de jonge hanen, onwetend en betweters

      wilden de wereld veranderen

      in één woord zoals honderd, een revolutie creëren

 

      profiterend van de chaos, de vrouwelijke vogeltjes

      kippetjes en eileggers

      ontsnapten aan de draad waar men ze tegen hielden

      arrogant, high van de lucht, vlogen ze naar de hemel

     

      ze trappellen, zelfs beter dan hun oudere generatie, naar de vrijheid

      mooi zijn, zwijgen en eitjes leggen hoort niet meer in hun woordenboek

      en dat het eindelijk tijd werd dat ze met hun eigen vleugels

      zelf vlogen naar de eindeloze wolken

 

      ik moet wel zeggen van de draad die niet meer zo nieuw was

      en de schakels waren zichtbaar, dik, bedrukt

      geen rekening houdend met de heilige principes

      vrijheid-ei, gelijkheid-ei, broederlijk-ei

 

      snavel en nagels die vechten, maakten ze zoveel lawaai

      dat langs de mannelijke hekkens het gevogelte in paniek geraakten

      het werd tijd dat al dat gekwekker ophield

      om die kippen het zwijgen op te letten, en ze terug in hun hok te steken

     

      kwakend dat het belangrijk was

      de kippetjes stemde met meerderheid

      de vrijheid voor iedereen en het einde van de draad

      ze kakelde van de overwinning, ja, zij hadden gewonnen!

     

      Het is maar wat later, dat ze een toontje lager gingen zingen

      Wanneer ze al vliegend hun vrijheid tegemoet vlogen

      Werden ze bruusk tegengehouden, half tenietgedaan

      Tegen de onzichtbare lucht, die plots hard geworden was

 

      Hard als glas, en niet in tegenstelling dat het glas was

      Een doorzichtige kooi, gebouwd voor die valse broeders

      Die het plafond vervangen hadden door glas

      Ook heel nuttig, maar minder zichtbaar

 

      De mannen hadden altijd geloofd dat hun gekraai

      De zon deed stijgen als ze heel hard en luid zongen

      En zelfs dat ze het zichzelf wijsmaken

      Hun talent dat ze toch niet in hun cel kunnen gebruiken

 

      Voor je je zelf content stelt met jouw overwinning

      Juffrouwen, let op die één fatale fout

      Vervang de draad niet door een onzichtbaar plafond

            Het genezen is in die toestand pijnlijker dan het voorkomen.
 
Dit is een tekst die ik uit een boek heb gehaald van Isabelle Alonso. Wie een beetje de actualiteit volgt op France2 weet over wie ik het heb. Voor diegene die de franse actualiteit niet volgt Isabelle Alonso is een harde echte feminist. Je kan ze bijna dagelijks bewondere op France2 in het programma ON A TOUT ESSAYÉ. Dit is een heel tof frans programma met lachen als neveneffect.
Isabelle laat haar ook niet doen, en daar komt ze gerust voor uit.
Voor mij is zij een enorme voorbeeld, dankzij haar ben ik echt het perspectief van vrouw zijn volledig anders gaan bekijken. Ik ben me meer feministisch gaan gedragen, en nu voel ik me ook meer vrouw/feministe. Ik ben er nog niet, ik heb nog een hele lange weg af te leggen maar ooit zal ik er wel eens komen.
Ik wil deze weg niet alleen afleggen, vandaar dat ik deze BLOG schrijf. Wat ik eigenlijk bedoel is dat we als vrouw er echt iets aan moeten doen. Ik vraag daarom aan andere vrouwen om meer na te denken over het vrouw zijn, en ik bedoel niet welke make-up het beste bij u past, maar meer het vrouw zijn in onze maatschappij. Vinden jullie niet dat wij wat meer credit verdienen?
 
Groetjes
 

14:19 Gepost door Cindy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vervolg 'Feminisme'

Ok, even herlezen  wat ik tot nu allemaal geschreven heb...
Goed dit is dan gebeurd.
 
Ik zat gisteren naar VIJFTV te kijken en er is altijd een bepaald programma (sorry maar de exacte naam van dit programma ken ik niet) net voor de serie Sex in the City. Het is met een bruine madame. Haar naam ken ik niet. Ik weet dat ze ooit miss België is geweest, maar meer weet ik niet over dat mens. (ik kijk niet veel naar nederlandse tv) Ze had een intervieuw met Roos van Acker. Ze hebben het over haar reizen/programma's gehad, en hoe lastig het is om enkele maanden in een andere cultuur te vertoeven.
Waar ik eigenlijk naartoe wil is het volgende. Die bruine madame bleef maar doordrammen over het feit dat Roos geen vriend had, dat ze niet in een relatie zat. Als je veel reist, dan kan je toch moeilijk in een relatie zitten? Is het dan ZOOOOO belangrijk dat je een relatie MOET hebben?? Wat is dat toch met die mensen.
Als je 30 bent, en je bent nog vrijgezel word je onmiddellijk bestempeld dat je lesbisch bent. Euhm, zijn de mensen de dag van vandaag echt dom?? Als een man vrijgezel is, is het omdat hij dat gekozen heeft, als een vrouw vrijgezel is, is het omdat zij aan geen man kan geraken.
Zeg nu eerlijk, wat klopt er niet in die zin...
Ik ben 25 en ook nog vrijgezel, BEWUST vrijgezel. Ik heb hier en daar wel flirts, maar om een vaste relatie te beginnen, neen. Aller, nu nog niet. Ik wil me nu nog niet binden. Ik ben al zolang vrijgezel dat ik er toch nog even wil van profiteren. Ik bedoel gewoon, ik doe wat ik wil, ik ga waar ik wil. Ik neem verlof wanneer ik wil. GEEN VERPLICHTINGEN.
Dat is ook niet altijd goed, want ik ben bezig mijn teritorium aan het afbakenen. Voorlopig is dit wel ok.
Hebben jullie dat ook na het nieuwjaar als iedereen je een gelukkig nieuwjaar wenst en je bent nog vrijgezel zeggen ze altijd 'en een goed lief dit jaar?' . Ik haat dat. Als ik perse een lief wil, zal ik er zeker een vinden. Dan kijken ze naar jou met puppy oogjes 'ocharme ze is nog vrijgezel'. EN DAN????
Ik ben een vrouw van de 21ste eeuw, ik hoef in geen relatie te zitten. En om eerlijk te zijn, nu wil ik toch geen relatie.
Ik ben geen beauty, een gewoon meiske. Want de mannen die dit gaan lezen gaan waarschijnlijk zeggen 'och ze is toch oerlelijk en vet enz.' Zoals ik dus zei ik ben geen beauty maar een alledaagse vrouw. Gewoon dus. Het stoord me niet meer wat de mensen van mij zeggen, ik heb goede vrienden die me aanvaarden zoals ik ben. En basta, dat is meer dan genoeg voor mij.
 
Feit: wisten jullie dat in de jaren 60 wanneer een getrouwde vrouw een eigen rekening wou openen, dat dat toen niet kon?! Een collega vertelde me dat in de jaren 60 een vrouw die haar eigen rekening wou, dat haar man mee moest tekenen. Als getrouwde vrouw mocht je dus niet alleen een rekening openen, uw man moest meetekenen. SCHANDALIG! Kun je je dat voorstellen dat dit de dag van vandaag nog zo zou gebeuren? Ik niet hoor.
 
Dit was weer een hele boterham. Misschien dat ik vandaag nog een vervolg zal schrijven maar dat weet ik nu nog. Anders zal het tot een dezer dagen zijn.
 
Groetjes

09:28 Gepost door Cindy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-04

Feminisme

Geachte heer,
 
Zo hebben wij geleerd om een spontane sollicitatie brief te schrijven in ons laatste jaar van het secundair onderwijs.
'Waarom niet Mevrouw/Heer? Of gewoon Mevrouw?' 'Omdat het beleefder is iemand die we niet kennen nog ooit gezien hebben, of het een zij of een hij, aan te spreken met heer'
Dat werd ons gezegd. Heer, zoals onze Heer hierboven? IK DENK HET NIET!!!!
 
Wat is het toch met al die nonsens over jij doet dit omdat je een jongen bent, en jij doet dat omdat je een meisje bent. We zijn G*******E in de 21ste eeuw.
De vrouwen in de jaren 60tig hebben toch niet voor niets hun BH verbrand?! Denk eens na, ken jij een vrouw die nog in het feminisme geloofd? Wel beste vrouwen, ik geloof nu nog altijd in het feminisme, en er moet echt grondige kuis worden gehouden in al die mannen bestanden.
Mijn moeder was nu geen feministische vrouw, ze maakt eten klaar voor mijn vader, ze kuisd ze strijkt. Ze doet dus de Was en de Plas van mijnen pa. Ik vind dit niet 100% goed. In mijn geval is het een beetje ingewikkeld omdat mijn vader 100% invalide is. Maar anders zou ze het nog altijd doen. En dat is NIE GOE he. Wist je dat, de dag vandaag de man nog altijd iets meer verdient dan de vrouw? Gelukkig is dat nu aan het veranderen, maar het is nog maar met baby stapjes aan de gang. Alleen maar omdat we geen ballen onderaan ons lijf hangen hebben. Is dat nu niet seksistisch? Inderdaad!
Waarom moeten de vrouwen wassen en strijken? Waarom moeten de vrouwen voor de kinderen zorgen?
Zoals ik al eerder zei, het is ( met baby stapjes) aan het veranderen.
Ik ken koppels waar de taken verdeeld zijn, maar ik ken ook koppels waar de vrouw nog altijd de slaaf is. JA ik noem dat slaaf zijn. De meeste mannen zijn lui en beweren dat ze niets kunnen. Ik zeg wel de MEESTE MANNEN, dus ze zijn niet allemaal zo. Dit is niet gericht naar alle mannen, laten we daar wel duidelijk over zijn.
Een man heeft graag dat een vrouw zich mooi uitdorst en zich een beetje opmaakt, niets verkeerd met dat op het eerste gezicht. Maar een man mag zich ook verzorgen. Je hebt zo van die mannen die zich maar sporadisch scheren, of met lang haar rondlopen. Maar toch snap ik iets niet. Een man met lang haar is toegestaan, dat is zelfs "SEXY" volgens sommige vrouwen. Maar als een vrouw haar haar kort laat knippen is ze plotseling een jongen of lesbisch. ...
Als een vrouw met een korte short loopt en een topje is ze een slet, als een man dat doet is dat normaal. Hoeveel mannen beweren niet dat als je met een bepaald kleding stuk rond loopt erom vraagt om verkracht te worden???? Hey, hallo waar gaan wij naartoe?!! Wij mogen ons toch kleden zoals WIJ willen zeker?
 
Maar kijk vrouwen, voor vandaag ga ik het hier laten. Als ik nog ergens een gaatje vind schrijf ik verder.
Jullie mogen jullie reacties posten, ik kan bijna niet wachten tot dit wordt gelezen.
 
Groetjes
 
 
 
 
 

16:02 Gepost door Cindy | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |