12-01-05

Een reactie van Rudy

Eerst wil ik Rudy bedankten voor zijn reactie op mijn blog. Of het nu positief of negatief is, ik ben altijd content als er iemand reageert.
 
Inderdaad, Rudy heeft gelijk over één ding, het is de media die het schoonheids ideaal bepaald. Is dat niet erg? In ieder boekje, in ieder tv programma, op ieder reclame affiche word er ons attend gemaakt dat je mager MOET zijn, dat als je die creme gebruikt je er zo mooi zal uit zien. Maar wat de reclame niet zegt is dat iedere foto word bijgewerkt. Ah ja, iedere foto word bijgewerkt. Want in theorie zijn die modelen graat mager, anorexia mager zelfs. Maar zoals ik al eerder zei, de camera geeft je 5 kilo meer, dus moeten die meisjes grate mager zijn.
 
Rudy, dit is voor jou.
Ik geloof niet in god! En zeker niet de cliché dat god een hij is. Niemand heeft ooit bewezen dat het bestond, nog dat het er is.
Al die verhalen rond god, ik geloof daar niet in, en zeker niet dat het de mens geschapen heeft uit het lichaam van zichzelf. Ik gebruik bewust het woord HET in plaats van zijn of haar.
Maar dat wil niet zeggen dat ik mensen bekritiseer omdat ze geloven, ik heb respect voor mensen die geloven. Ik ben diegenen die niet geloof, ik zeg niet dat de mensen niet mogen geloven. Zij doen wat zij willen. Maar dat wil ook niet zeggen dat ik het geen mooie interpretatie vond van de Rudy.
Ik bewonder ook de mensen die in iets kunnen geloven zonder het gevoeld nog gezien te hebben.
Maar ik voorafschuw hoe de bijbel is geschreven, dat is één van grootste seksistisch boek die er bestaat. Alles maar dan ook alles draaid rond de man. Ja, ik heb op een katholieke school gezeten.
 
De vrouwen beginnen stilletjes aan meer en meer macht te hebben, en daar schrikt de man voor natuurlijk. Maar het gaat nog heel, HEEL lang duren voordat wij de vrouwen eindelijk eens onze ware ik kunnen laten zien. Ik hoop maar een ding, dat ik nog lang genoeg zal leven om een vrouw als eerste minister te zien optreden. Zo niet, dan zal ik terug komen. Hahaha.
 
Ik weet dat ik nog jong ben, en dat ik nog veel moet meemaken in het leven maar dankzij grote voorbeelden kan ik toch hier en daar het een en ander zien, en doorvertellen. Want mond op mond reclame is meestal ook het beste! De vrouwen moeten echt meer uit de schaduw komen. En die mannen die denken dat ze alles zijn, mogen toch ook een toontje lager beginnen zingen.
 
Soms heb ik het gevoel dat we terug in de oertijd leven.
Voorbeeld, gisteren hoorde ik een collega vertellen dat hij 3 à 4 kinderen wil. Niet zo erg, zijn vrouw gaat ermee akkoord. Maar de eerste twee kinderen moeten jongens zijn. Mja, heb het er moeilijk mee maar soit. De reden, ah zodat ze dan kunnen meehelpen in de tuin he. Mogen ze dan niet studeren? Jawel, maar ik zou toch liever willen dat ze in de boeren wereld terecht komen. Toen vroeg ik, ' wat als jouw eerste kindje een meisje is?' Ah dan doen we voort tot dat we 2 jongens hebben. Over seksisme gesproken. Ik verschoot nogal van deze collega. Het was de eerste keer dat ik hem zo erover hoorde spreken.
 
Ik denk dat ik nog heel veel zal verschieten van deze wereld.

09:49 Gepost door Cindy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.